Projecte d’Atenció Prenatal i a la Primera Infància de Benestar Social (Ajuntament d’Alcoi)

Projecte d’Atenció Prenatal i a la Primera Infància de Benestar Social (Ajuntament d’Alcoi)

Participe en el Projecte d’Atenció Prenatal i a la Primera Infància de Benestar Social (Ajuntament d’Alcoi) des del seu inici l’any 2016. En aquest programa s’ofereixen tallers a la població general d’aquest municipi que estiga en el període perinatal, concretament des del segon trimestre fins que els bebés tenen poc menys d’un any. La perspectiva va encaminada a fomentar el vincle d’afecció (apego, cast.; attachment, angl) al mateix temps que es realitza prevenció primària.

Impartim els tallers diversos professionals de diferents àmbits: matrones, fisioterapeutes, sexòlogues, psicòlogues, psicomotricistes, etc. Inclou una visita a l’hospital de referència l’Hospital Verge dels Lliris, amb xerrada de les matrones i recorregut pels paritoris.

Tinc la sort de donar tres dels tallers, un d’ells durant la gestació sobre aspectes emocionals en l’embaràs, el bebé intrauterí, la parella i el canvi a família. Després assistisc durant dues ocasions més després del naixement per a aprofundir sobre la inclinació segura, primer amb els bebés de menys de 6 mesos i posteriorment a aquesta edat. Parlem sobre les necessitats del bebé, desenvolupament evolutiu, les característiques de la cura des de la criança pròxima i el vincle, exterogestació, etc.

Recentment va rebre un guardó d’UNICEF a “Alcoi Ciutat Amiga de la Infància” i un Premi a les bones Pràctiques per aquest programa. És un veritable luxe participar en una iniciativa així.